Det här med att rädda bilder

Före
Efter

Gör allt för att fly undan plugget, ändå är slutet så nära nu. Förtjänade dock en liten paus innan jag fortsätter att skriva tills fingrarna blöder. Det är så roligt att sitta och pilla med Photoshop och det bästa är att jämföra resultatet med originalbilden. Räddade en bild från Näckrosdammen, ser så himla mysigt ut och det var det också! Ibland tänker jag att jag kanske borde rikta in mig på att bli bildbehandlare i framtiden eftersom jag kan sitta i flera timmar och redigera. Ska försöka spendera lite mer tid till att lära mig nytt i sommar.

Något som har frusterat mig något fruktansvärt det senaste är att mina bilder alltid blivit döda och nästintill färglösa, när jag lagt upp bilder på bloggen, tills jag igår kom på problemet. Jag hade inte sparat mina bilder i webbformat vilket ledde till förändring i färgrymden. Titta liksom! (Vänster är fel, höger är rätt)

Ser ni skillnaden?? Så himla irriterande. Ska hädanefter komma ihåg att spara rätt så jag sliper trista matta färger. Vad nördigt detta inlägget blev... Anyhow, jag har skrivit något och nu har ni fått reda på vad som stör mig om dagarna och vad jag sysslar med när jag är hemma och latar mig.
 
 
ABOUT PHOTOGRAPHY | Nikon, Photoshop | |
Upp