Lycka, godis, drömmar och lillgamlingar.

1. Hur gammal är du?
21, men jag fyller 22 år i september!
 
 
2. Hur gammal känner du dig?
 Det beror helt på situationen, rent allmänt är jag nog som vilken tjugoåring som helst. Jag pluggar, spenderar kvällar med min pojkvän eller vänner och dricker öl alltför ofta under veckan. Men ibland kan jag bete mig som en pensionär... jag gillar nämligen att sy, lösa korsord och titta på så ska det låta. KORSORD kan ibland vara det bästa som finms. Samtidigt är jag som ett litet barn då jag älskar disney och allt som har med disney att göra. Jag kan sitta och titta på en av walt disneys/pixars alla filmer och blir helt förtrollad. Det kan nog vara en av anledningarna till varför jag är en favorit bland mina små syskonbarn.
 
3. Vad har du gjort i dag? 
 Idag har jag haft den lugnaste men mest välbehövliga dagen på några veckor. Jag har varit hemma och varit för mig själv.. läst bok, redigerat bilder, lyssnat på musik, tittat på film och försökt bli något bättre på att prata engelska, haha. 
 
4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
 
Vill ju svara sommar, för att det helt klart är den gladaste perioden under året. Då det är bra väder kan man göra vad man vill.. Sola, bada, parkhänga. En kan liksom vara ute hela natten och det blir typ aldrig mörkt? Hela Sveriges befolkning befinner sig i någon slags lyrisk fas och vaknar plötsligt upp till liv. Det är också den årstid som har de allra finaste solnedgångar, ni vet när allt helt plöstligt blir till guld?! Vackert.
 
Men... hösten är också så himla mysig. Ni vet när det börjar bli lite kallare och det faktiskt är tillåtet att stanna inomhus utan att någon tycker det är konstigt. Man kan sitta och mysa till filmer med en varm kopp te, medan löven där ute börjar falla ner. Och alla fina och mysiga kläder som kommer?!
 
 

5. Är du besatt av någonting?
Jag är besatt av att titta på serier, måste alltid ha något att kolla på och blir ledsen när det tar slut. Jag är också besatt av godis, det vet nog alla jag känner. Och min mobil! Visst känns det som att man är nästintill naken utan den?!

 
6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
 • När jag var liten var jag en lillgammal unge som älskade att läsa böcker över allt annat, var alltid noga med att ha håret prydligt uppsatt och drog ut på orden när jag pratade. Annoying kid, eller vad?
 • Jag är mörkrädd, alltså på riktigt supermörkrädd.
 • Kan än idag njuta av att läsa mina gamla Kalle Anka- och W.I.T.C.H-serietidningar.
 
7. Hur vill du tillbringa din pension?
 Roligast hade varit att kunna resa vart som helst i världen och bara fotografera, förhoppningsvis med Nicholas vid min sida! Samt ha ett trevligt hus där jag kan fortsätta med mina favoritpensionärssysslor. Jag vill ändå vara en ganska reko pensionär.
 
 
8. Har du någon gång brutit ett ben?
 Nej, skaffar mig bara brutala ärr på mina ben. Tycker speciellt synd om mitt vänsterben...
 
 
9. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
 Någonstans i Asien, kanske Vietnam eller Filippinerna? Verkar himla fint.
 
 
10. Vad är du på för humör just nu?
 Slappt humör, börjar bli rätt trött... ska slå på en film och sen gå och lägga mig tidigt. Ska för en gångs skull upp tidigare än nio och ha ett möte med Nikon på jobbet, spännande! 
 
11. Vilket är ditt favoritgodis?
 Fizzy bubbles, violer, såna där stora haribonappar och allt som är surt och rött egentligen. Det finns faktiskt en särskild godis som jag verkligen älskar... Den ser ut som ett förstorat geléhallon men är grön och smakar mint! ASSÅ SÅ GOD?! Enda stället jag hittat den på är i 4Gott i Göteborg, gå dit! You will not regret it. 

 

12. Vilken är din favoritaffär?
Vad snackar vi om för affär? Tänker svara akademibokhandeln (äääääälskar bokrean) och fotobutiker. Men om vi snackar kläder?Så handlar jag mycket på Nelly, men jag gillar också ivy revel, monki och weekday.

 

13. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Definitivt kvällsmänniska, funkar allra bäst då. Har inget dåligt morgonhumör, gillar bara inte att stiga upp tidigt eftersom jag gillar att lägga mig sent helt enkelt.

 

 14. Har du blivit sydd någon gång?
Näää.

 

15. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Hur gammal var jag då... 11 såklart, vilket betyder att jag gick i femman. Umgicks mycket med Anna, lekte mest hela tiden och spenderade fantastiskt mycket tid framför Disney Channel.

 

16. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Nicholas gick och köpte pizza till oss vilket ibland är allt som behövs för att göra mig lycklig.


17. Är du blyg?
 Haha ja, men mina vänner, trots att de känt mig hela livet, tror typ inte på mig av någon konstig anledning. Det är speciellt i nya grupper där jag inte känner mig bekväm som jag kan bli helt paralyserad och kan liksom inte slappna av. Men jag jobbar på det.
 
 
 18. Vad heter du i andranamn?
Betsy egentligen, men det är vad alla kallar mig. Ann-Marie är mitt förstanamn.
 

19. Vill du gifta dig?
ABSOLUT! Drömmen är att ha ett underbart tre-dagarsbröllop under sommaren, alltså hur fint? Det ska utspela sig på ett drömliknande ställe. Börja med att de flesta kommer och sover över och grillar och har liksom en lugn pre-party häng med familjen, vänner och alla tärnor och maschalker. När den stora dagen kommer så vaknar alla upp på samma ställe och det verkligen osar bröllopsstämning hos alla inblandade från morgon till kväll. Tredje dagen avslutar man allt med en god brunch och därefter kan vi alla leva lyckliga i alla våra dagar haha. Men shit vad dyrt det skulle bli.

 

20. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Massvis! Bets, Bets-Marie, Färs-Marie, Bets-Mahal, Bettan, Betty, Betty Spaghetti, Betsan, Lille B, Chinita, Betsy Boop, Besty, Bästyhästy, alltså ska jag fortsätta? Mina favoriter är dock Bets (clean and simple) och Bets-Marie eftersom det är mina bästa gymnasieklasskompisar som kommit på det.

 
 
ABOUT LISTS | Nikon, blogglistor | | 2 kommentarer |

En midsommaridyll

Årets midsommarfirande har varit som en dröm. Jag skojar inte ens. Det var första året som jag firade midsommar på riktigt, jag hade krans och allt. Annars har det alltid varit någon fest på kvällen eller bara att jag tagit det lugnt hemma hos mina föräldrar och inget mer med det. I år tog jag, min pojkvän och några kompisar istället båten ut till en av Annas klasskompisars sommarställe ute på Styrsö.
 
Somrigt klädda var vi allihop med vackra kransar i håret. Det allra finaste med detta årets midsommar var att det var fint väder cirka HELA DAGEN. 
 
Kanske det bästa med Göteborgs skärgård och skärgårdar i allmänhet - de fina och flera båtar som åker runt överallt. 
 
Obligatoriska gruppbilder - on every occasion. Här hade vi kommit fram till Johannas sommarstuga och var orimligt glada över hur löjligt fint allt var.
 
I sista minuten började vi binda de sista kransarna.
 
När vi kom fram var bordet redan uppdukat och det tog inte lång tid innan det var dags för mat där vi sjöng snapsvisor i mängder och försökte lära nya zeelandare och australienare de svenska midsommartraditionerna.
 
Efter maten dansade vi runt midsommarstången. Alla låtar jag en gång lärt mig i skolan från dagis och uppåt fräschades upp i minnet och jag dansade nog med till varje låt. Små grodorna lär alltid förbli den bästa låten.
 
Efter dansen gick vi hem och hade kubbturnering och mitt lag vann! Flera utav oss drabbades samtidigt av panik över alla fästingar som fanns. Det blev en konstig grej och dök upp som samtalsämne flera gånger om under helgen. Allt kan ju inte vara helt fantastiskt.
 
Johanna hade förberett en klassisk rolig lek där vi var tvungna att vissla med munnen full med torra kex, springa med ägg utan att tappa den, gissa låten, fylla munnen full med marshmallows och så vidare, you get the point. Och gissa vad? Mitt lag vann igen, haha.
 
Mot kvällen åt vi ännu en gång och hade det bara allmänt bra. De flesta av oss passade på att springa ut och fota lite under solnedgången eftersom färgerna var så himla fina. När väl mörkret hade lagt sig sprang vi tillbaka in i huset och fortsatte festen, pratade om allt och lekte/spelade ännu mer. Fan, allt låter så himla klyschigt och det var det också. Dagen efter när man vaknade upp, precis som Anna sa, kändes det som om man befann sig i Astrid Lindgrens värld. FÖRSTÅR NI?!
 
 
ABOUT CELEBRATIONS, ABOUT PHOTOGRAPHY | #2016 highlights, Göteborg, Nikon, midsommar, styrsö | | 4 kommentarer |

Rings of grass and crowns of flowers

I vanlig ordning var jag ute i sista minuten igårkväll och stack till stan i hopp om att få tag på en klänning till idag, för idag är det ju midsommarafton! Samtidigt som jag hittade en klänning gick jag förbi Interflora och köpte hem lite järntråd, bindtråd, blåklint och krysantemum för att binda min alldeles egna midsommarkrans.
 
Har aldrig bundit en krans förut men mina tre år som butiksarbetare i blomsteraffär var inte allt förgäves. Tyckte ändå att mitt resultat blev godkänt.
 
Det var lite pilligt till en början men efter att jag fick in tekniken blev det lättare! Nästa år kan du spara dig några slantar och binda en själv. Följ bara dessa steg:
 
Du behöver:
 • 2 bitar järn(tjockare stål)tråd
 • Grön bindtråd 
 • Blommor (vilka sorter som helst och hur många som helst, your choice)
 • Bladgrönt (samma som för blommorna - osäker på vad jag hade för sort, gröna blad är inte min grej)
 • Sax
 • Tång (går att klara sig utan)
 
What you do:
 • De tjockare ståltrådarna binder du ihop till en cirkel som du mäter efter ditt huvud. 
  Ta hjälp med en tång för att vira ihop dem, kan funka utan (jag gjorde utan).
 • Snitta dina blommor och blad med skaftet på en längd mellan 4-6 cm. Ta längre skaft om du inte är så fingerfärdig (like me) de går att klippa kortare sedan. 
 • Samla ihop en minibukett, kanske en blomma och två kvistar blad.
 • Håll blommorna mot din bas, ta bindtråden och vira om 2-3 varv.
 • Fortsätt på samma sätt och kom ihåg att vinkla dina blommor utåt så att dom vackert syns när kransen är klar. Avsluta med att vira den gröna bindtråden några extra varv snyggt bakom löven.
 • Gör du kransen kvällen innan midsommar, precis som jag gjorde så glöm inte att spraya på vatten över din krans. Lägg den sedan i en plastpåse inne i kylskåpet så kommer den hålla sig fin under kvällen. 
Tips! Bind blommorna tätt så att kransen inte ser halvdöd ut och att basen syns. Hihi. 
 
 
Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan ta båten över till Göteborgs skärgård till en fin stuga för att fira midsommar med ett härligt gäng och nya människor. Hur idylliskt låter inte det?! 
 
 
ABOUT DIY | diy, midsommar, midsommarblommor, midsommarkrans | | Kommentera |
Upp